Velkommen til

Kalundborgegnens

køreforenings hjemmeside

Nyhedsbrev


Nyhedsbrev september 2016

( uden billeder )


Så er sommeren gået på held og det er blevet tid for det næste Nyhedsbrev. Denne gang er opgaven tilfaldet mig da Carina trækker sig som sekretær, men fortsat bliver i bestyrelsen, hvor hun vil fortsætte med at opdatere vores hjemmeside. Nå vi nu er ved det praktiske, så har Mia Maja overtaget vores Facebook side fra Line. Mia Maja har nogle nye ideer til siden og håber at den vil blive mere besøgt i fremtiden.


Tømmer og brugskørsel

Der er sket rigtig meget siden sidst og jeg skal prøve at få det meste med. Vores sidste Nyhedsbrev gik til slutningen af maj. Så jeg lægger ud med en af vores Temamandage sidst i maj. Hvor vi havde Jack og Tinka ude og fortælle lidt om Brugs og tømmerkørsel. Det var en rigtig fornøjelig aften, hvor dem der havde heste med fik lov til at prøve hvad det ville sige at styre sin hest igennem diverse forhindringer fra jorden og der var også nogle som havde mod på at trække rundt med noget tømmer.

Der er ingen tvivl om, at det er noget vi gerne vil prøve igen, næste gang kunne vi måske få Jack til at lave lidt flere prøver som vi kunne lave med vores heste. Tak for en god aften til Jack og Tinka.


Klubmesterskab 2016

Vi springer straks videre til vores Klubmesterskab, som i år blev afholdt i juni måske lidt for tidligt efter nogles menig, så det må vi jo se på til næste år, grunden til det, var at vi skulle være vært ved Dressur og Top cup sidst i august. Vi havde 11 vogne til start, der blev kørt orienteringsløb, brugsprøver og keglebane. Alt i alt en rigtig sjov dag. Om aften blev der grillet og hygget til den store guldmedalje.


Et STORT tillykke til årets klubmestre.

Enspænder

Kurt Haupt1. plads

Mia Maja2. plads

Charlotte Slebo3. plads


2 spand

Jeannette Heller1. plads

Jane Larsen2. plads

Margit Mortensen3. plads


I samme anledning vil vi gerne byde velkommen til 3 nye medlemmer i klubben, der alle deltog i Klubmesterskabet og ovenikøbet løb af med præmier, godt gået. På billedet oven over, Anette nr. 4, Mia Maja nr. 5 og Charlotte nr. 8 fra venstre, et stort velkommen til jer alle tre, håber I bliver glade for at være her.


Sommer udflugt til Travbanen

Den årlige sommerudflugt gik i år til Charlottenlund travbane. 16 medlemmer mødtes på banen, hvor de fik en rundvisning og en fortælling om travbanens historie. Desværre går det ned af bakke for travbanen da de ikke længere modtager støtte fra staten, så derfor er de begyndt at leje bygninger ud og lave forskellige arrangementer. Bagefter var der mulighed for at spise og spille på hestene.


Møllebakken

Så blev det tid for vores årlige arrangement på Møllebakken som var den 28.7. Vores arbejde bestod i at vise kræmmerne på plads og sørge for at bilerne kunne finde parkering. Margit, Line og Jeannette kørte kaperkørsel og Jannike og Jane havde pony trækning. Vi har talt lidt i bestyrelsen om, at til næste år skal der være lidt mere fra vores side, hvis vi kan finde nogle som er interesseret i at være med. Bl.a. talte vi om opvisning af en eller anden art, det har vi jo haft gjort før. Jens-Peter vil sørge for lidt musik. Og der skal være mulighed for at andre foreninger kan vise noget frem evt. amerikaner biler, linedance mm.  Desværre er det stadig svært at finde hjælpere til de forskellige arrangementer og det er jo lidt surt, da det er foreningen vi tjener penge til og det skulle jo gerne komme os alle til gode. Men dem der deltog og hjalp på Møllebakken, de skal have stor tak. Vi tager op på generalforsamlingen til januar om der er opbakning og lyst til at gøre lidt mere ud af Møllebakken til næste år.


August med keglekørsel og Derby

Vi startede op med mandagstræning igen d. 1.8 og allerede den 8.8 havde vi igen en temadag, denne gang med Keglekørsel, Carina og Claus havde lavet en rigtig spændende bane, men desværre var der kun 2 der deltog med hest den dag. Claus var rigtig god til at komme med gode råd og feedback, alt i alt en god aften. Heldigvis kunne det ikke ødelægge lysten til at prøve igen og lørdag den 20.8 arrangerede Carina og Claus et Derby for dem som havde tid og lyst. Vi mødes ude på banen kl. 9 og byggede sammen en kombineret kegle og maraton bane, det er det vi kalder for Derby. Denne gang var vi 7 vogne og så blev det lidt sjovere. Stor tak til Carina og Claus for en dejlig dag. Og en begyndelse på noget nyt som medlemmerne synes er rigtig sjovt og udfordrende at køre. Vi påtænker at lave vores eget Derby stævne til næste år.


Birkendegård

Endnu engang har vi deltaget på Birkendegård med salg af pølser og øl. Ud over det kørte Jack kaperkørsel med sine 2 jyder Frederik og Mia Maja. Og Jens Anker havde også et par af sine flotte hestevogne med. Vores overskud var nogenlunde lige som sidste år, omkring 12000 kr., det luner jo godt i kassen. Hele bestyrelsen var tilstede og hjælpe begge dage og vi var så heldige at der også var flere af medlemmerne der hjalp til. Dog kunne vi godt have brugt en hånd eller to mere, da det er to lange dage. Til gengæld var stemningen rigtig god. Alle hjalp hinanden og der var tid til lidt sjov og fjas. Top Cup og Dressur Cup 28.8.2016

Igen i år var vi vært ved Top og Dressur Cup sidst i august, der var 9 deltager i dressur og 17 til Top cup. Desværre ikke så mange som vi gerne havde set, det er som om de andre klubber brænder os lidt af i denne sæson. Vejret var overskyet og indimellem var der en del regn. Men deltagerne var friske og tog det i stiv arm. Vi takker alle de medlemmer som hjalp til på dagen. Og ønsker et stort tillykke til alle dem som kom hjem med præmier.


 

Sidste træningsaften med spisning og Derby

Inspireret af at det gik så godt med vores mandags Derby, blev vi enige om at lave et lille Derby stævne på årets sidste træningsaften. Først kørte vi Derby og der var 15 heste til start og bagefter var der mørbradgryde og lagkage til dessert. Vinderen af aftens Derby blev: Enspænder Line og 2 spand Jeannette stort tillykke til jer begge. Her under ser I nogle af deltagerne på dagen.

                                                     

   

Åben vognstald

Midt i september var der åben vognstald hos Ingolf og Jens Anker, hvor Claus, Margit og Henry fra klubben deltog med deres vogne og kørte folk frem og tilbage imellem gårdene. Dejligt at klubbens medlemmer gider bruge deres heste og tid på at hjælpe til på sådanne en dag.


Løvfaldstur

Sidst men ikke mindst havde vi en dejlig Løvfaldstur ud i det blå, som var planlagt af Benny og Claus. Turen gik rundt i den skønne natur ved Bennys gård, som ligger i Jerslev. Vi var 6 vogne og 21 personer, der kørte ud i det pragtfulde solskinsvejr og i alt slags terræn kørte 15 km. Henrys vogn var godt fyldt op med gæster og hans to Frederiksborg heste klarede fint både bakker og veje. Yngste deltager var under et år og ældste omkring 70. Glade og godt sultne kom vi retur efter 3 timer ude i det fri. Så stod den på Gule ærter med flæsk og medister en dejlig Gullaschsuppe og sørme om der ikke var en lille snaps til også. Til sidst var der kaffe og kage til alle. Vi takker Benny og Pia fordi de gerne ville ligge hus til endnu en gang.

   

Heste og vogne gøres klar til turen, her kikker yngste medlem med på hvad mor laver.

   

En lille en til at varme sig på er ikke af vejen på en kold efterårsdag.

     

Velfortjent pause for kører og heste og sikke en udsigt vi havde.

   

Så blev det tid for Gule ærter og Gullaschsuppe. Tak for en dejlig dag.


Liste over stævner mm. 

For en god ordnings skyld, har jeg fået Margit til at lave en kort liste over alle de andre aktiviteter, der har været i løbet af sommeren for vores medlemmer, og som jeg ikke har fået med i Nyhedsbrevet. 1000 tak for det Margit.


11. juniMargit og Line red 25 km distance i Knuthenborg

12. junikaperkørsel i forbindelse med naturskolens jubilæum på Røsnæs. Her kørte Jeannette Larsen, Claus  og Carina Hansen, Jack Merens og Line og Margit Mortensen

25-26 juniLine Mortensen og Dennis Bundgård startet i dressur, kegler og maraton i Ullerup.

3. juliTop cup i Nyvang. Her startede Gitte Nielsen, Lone Wunch, Line Mortensen og Margit Mortensen. Line og Margit startede også to-spand for  første gang.

4-7. aug.Line deltaget i DM og EM for fjordheste på Vilhelmsborg. Det gik over al forventning

DM:   dressur nr. 4, maraton nr. 1, kegler nr. 1 og samlet nr. 2 og sølvmedalje

EM:    dressur nr. 5, maraton nr. 2, kegler nr. 1 og samlet nr. 2 og sølvmedalje

21. augustMalene Bundgård, Dennis Bundgård og Margit Mortensen kørt klubstævne i SSK.

3-4. sept.Malene Bundgård, Dennis Bundgård og Line Mortensen kørt maraton ræs i Koier show på store hestedag.

9-11. sept.Margit Mortensen startede sit første landsstævne på Dortheslyst.  Det gik vældig godt. Nr. 1 i dressur, nr 2 i maraton, nr. 1 i kegler og samlet nr 1.

17. sept.Dressur og top cup på Dortheaslyst. Her deltog Gitte Nielsen, Lone Wunch, Anne Carina Hansen, Line Mortensen og Margit Mortensen.

18. sept.Åben vognstald hos Jens Anker Larsen og Ingolf Olsen samt åbent landbrug i Istebjerg. Her kørte Annette og Henry Poulsen samt Line og Margit Mortensen kaperkørsel.

25. sept.Kvindekvadrillen er startet op igen. Det er kun et-spand fjordheste og alle kuske er kvinder. Line og Margit mortensen deltager.

2. oktDressur- og top cup finale på Juellund. Her deltog Gitte Nielsen, Mia Maia Michelsen, Lone Wunch, Line Mortensen og Margit Mortensen. Samlet dressur cup 2016 middel klasse: Margit Mortensen nr 1 og Line Mortensen nr. 2. samlet top cup 2016: Line Mortensen vandt A-klassen og Margit Mortensen blev nr. 2 med Lilje og nr. 3 med Lotus i B-klassen.

9. oktCasper Bundgård og Line Mortensen startede klubstævne i SSK


Det var hvad vi havde at fortælle om de sidste 5 måneder, måske der er glemt noget, måske vi har skrevet for meget, men på bestyrelsens vegne lover jeg at det bliver bedre næste gang. Til sidst har vi nogle vigtige informationer om de kommende vintermåneder.


Vintertræning

Vintertræning vil igen i år foregå om TORSDAGEN hos Benny på Rugvænget 13, 4490 Jerslev fra kl. 18. Ring eller skriv SMS på telefon 40746876 senest tirsdagen før så Benny ved, om han skal rydde hallen. Der skal mindst være to til træning, før han gør det. Alle medlemmer er velkomne.


Klubfest lørdag den 5. november kl. 17.30 (se medsendte indbydelse)

Så er det igen tid for vores årlige klubfest, og vi håber at se rigtig mange af jer. I år bliver festen holdt i Gyprocs lokaler. Hanne og Annette vil stå for det store kolde bord som i år er gratis for alle medlemmer. Det er muligt at have gæster med, de koster 100 kr. pr. næse. Vi sørger for lidt baggrundsmusik, hvis I tager den hyggelige stemning med.   

I den anledning plejer vi jo at skulle finde Årets Kusk og Årets KEKFer. Som får en vandrepokal med sit navn på. Den har man så i sit eje et år. Da det ikke er gået så godt med at finde kandidater de sidste par år, kunne vi godt tænke os, at gøre det lidt anderledes end vi plejer. Vi ville så gerne have, at I sender en mail om, hvilken kandidat I vil nominere til årets Kusk og KEKFer, meget gerne med en lille begrundelse om, hvorfor I lige synes det skal være ham eller hende. Hvad der gør, at man bliver nomineret er helt op til jer, men der er vel nogle derude som fortjener et skulderklap, så kom til tasterne og skriv til malmosegaard@mrmagoo.dk eller send en sms til 21624401 også selvom I ikke deltager i festen. Ud fra de indkomne forslag vælger vi så vinderne. Vær nu lidt friske og hjælp med at stemme senest den 20.10. Vi synes det er en sjov tradition, men hvis I medlemmer ikke længere har lyst til at deltage i det, så kan vi jo lige så godt nedlægge ideen.                                                                                                                                             


Julebanko

HUSK i år er der allerede JULEBANKO mandag den 28.11 kl. 19, hvor der vil være masser af spændende præmier til vinderne. Pladerne koster 10 kr. og bagefter vil der være kaffe og kage.


Tak fordi I gad kikke med, vi glæder os til at se rigtig mange af jer den 5. november.

Hilsen Bestyrelsen


Alt information til Nyhedsbrevet sendes til Annette Knudsen mail aknudsendk@yahoo.dk  mobil 21428906

Alt information til hjemmesiden sendes til Anne Carina Hansen mail malmosegaard@mrmagoo.dk mobil 23437440


---


Tro det eller ej, men nu er det igen tid for vores årlige Klubfest

Derfor vil vi gerne invitere alle medlemmer fra Kalundborgegnes køreforening, jeres venner og familie til en dejlig aften med det store kolde bord, musik og hygge.


Lørdag den 5. november 2016 kl. 1730


Denne gang har vi flyttet festen til Gyproc lokaler som ligger på:

Lerchenborgvej 95C, 4400 Kalundborg


I år er det gratis for medlemmer, gæster koster 100 kr. pr. næse.

Vin, øl og vand kan købes på stedet.


I år vil vi endnu engang finde to personer, som skal tildeles vores vandrepokaler som  Årets Kusk og Årets KEKFer


Vær nu frisk og send en mail eller en sms til Claus på

malmosegaard@mrmagoo.dk eller mobil 21624401 senest 20.10

Det er jo lidt sjovere, hvis vi alle kommer med et bud på årets kandidater.


Sidste tilmelding til denne fantastiske aften er

Onsdag den 26. oktober

til Annette Knudsen på mail aknudsendk@yahoo.dk eller mobil 21428906


Mange hilsner fra Bestyrelsen

Vi glæder os til at se Jer